Wednesday, 2019-06-26, 7:24 AM
Main My profileRegistration Log outLogin
Logged in as Guest · Group "Guests"Welcome, Guest · RSS
MENYT KRYESORE
Sadri Gashi
KUJTIME
SHPËRNDAJE
Shpërndaje
VIZITORET

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
 INFO

      Sadri Gashi u lind më 08.10.1954  në Tërstenik, Komuna e Drenasit. Mësimet e para i mori në vendlindje kurse shkollen  e mesme e përfundoi në Skenderaj. ndersa ne Prishtinë studjoj fakultetin Juridik gjat nje viti akademik duke vazhduar me tutje ne Gjakovë k'u studjoj  Historin. Sadri  Gashi ka qën   arsimtrë  në shumë fshatra të Drenicës si ne: Tërstenik, Dobrashefc, Qikatovë, Shtuticë.. Punoj si arsimtarë ne shkollen e Tërztenikut deri ne ditët e fundit te jetes se ti. Veprimtaria e ti u qmua lart nga gjeneratat e tera. Ai dha kontribut shumë te madh ne Arsim rreth 25 vjet.

 Misioni i mësuesit, ishte obligim moral, kombëtar e atdhetar që Sadri Gashi  e vazhdoi  deri diten e fundit te jetes se ti me 19.03.1999 ndersa ne mengjesin e 20.03.1999 rreth orës 8.00 forcat ushtarake Serbe e arrestuan se bashku me shtatë banoret e lagjes dy:  Nebih Vojvoda ,Lavdim Vojvoda, Ramiz Geci, Januz Kalleci, Gjavit Kalleci, Musli Shala, Sabit Veliu dhe me pas te gjith i egzekutuan ne luginen te pishat afer kazermes "Adem Jashari" ne Skenderaj dhe kufomat e tyre i transferuan ne Mitrovicë. 

Drenasi © 2019